Poslednja šansa Srbije

Tanjug

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio da vlada Aleksandra Vučića mora da bude najozbiljnija u novijoj istoriji Srbije i zato što joj je to poslednja šansa.

Nikolić je takođe rekao i da vlada mora biti najozbiljnija zbog ogromnog poverenja građana, a obećao je i svu svoju pomoć u ostvarivanju ciljeva. Nikolić smatra da je Aleksandar Vučić toga svestan i da je zato uveren u to da će izabrati prave ljude koji mogu da slede njegovu energiju.

Nakon obilaska domaćinstva Dimitrija Margana u selu Deliblato, Nikolić je poručio da će njegova pomoć biti bezgranična, jer želi da konačno ljudi u Srbiji osete da se može živeti kao normalan svet.

„U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da ostane upamćena kao ona koja je ispunila želje građana. Ako se desi, da to ne uspe, ne znam kako ćemo dalje. Sve one koji budu polagali zakletvu pred poslanicima do kraja meseca molim da sada razmisle da li su svesni ogromnog posla i odgovornosti i svesni da to više nije samo čast biti poslanik, ministar ili bilo kakav državni činovnik“, rekao je Nikolić.Kako je naglasio, preuzimanje odgovornosti je obaveza, a čast ostaje za neka druga vremena.

Na molbu novinara da prokomentariše tok pregovora o formiranju nove vlade, Nikolić je ukazao na to da su oni ograničeni rokom i primetio da je očigledno da je bilo malo komešanja među malim strankama, ali da velika stranka zna šta joj je cilj.

Na pitanje da li je sa budućim mandatarom Vučićem razgovarao o rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju je predložio, Nilolić je kazao da o tome nije bilo reči, ali da je razgovarao o ciljevima, planovima i programu koji piše lider SNS, kao i o tome koliko brzo treba u kojoj oblasti delovati. „Nas Kosovo svakako čeka i o tome ćemo ozbiljno razmišljati kada vlada bude formirana, kao i o novoj rezoluciji“, rekao je on.

Nikolić je ukazao na to da se u proteklom periodu mnogo toga dogodilo, da su Albanci najavili formiranje vojske, da nameravaju da donesu zakon prema kojem bi samo oni kojima su od Prištine izdata dokumenta imali pravo glasa.

Vreme je da Skupština razgovara o situaciji na Kosovu i o tome šta vlada treba da radi u tom slučaju, zaključio je on.

(Tanjug)

PROČITAJTE JOŠ:

Nikolić: Vučićeva vlada poslednja šansa Srbije.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s