О каквим је изборима реч ове 2014?

Изводи  из чланака, ставова, новина и других неофицијелних извора
===========================================================

Postoji mazohizam, pa sadomazohizam, pa izbori u Srbiji!
Zašto vanredni izbori? Da bi nas zbog skandaloznog izbornog zakona, koji forsira stranačke klo(v)nove, još više ponizili i osiromašili? Da bi nam zamazali oči do leta i jeseni, do sve izvesnijeg bankrotstva? Da bi 35-40 procenata zaluđenih, zavedenih i potkupljenih izašlo na tzv. izbore i dalo legitimitet onim istim naličjima, koji nam rade o glavi i zdravlju više do dve decenije? Da bi se fatalni sindrom vođe ponovo potvrdio, u još farsičnijoj formi?
I za koga da se glasa na tim njihovim „izborima“? Za ministarku energetike, koja posle skoro 2 godine od preuzimanja resora ne može da upristoji EPS i odštampa ne samo pregledne, već i ISPRAVNE račune za struju? Za ministarku zdravlja, koja će ući u istoriju ne samo kao velika obožavateljka imena i (ne)dela Slobodana Miloševića, već i po rekordnom broju umrle ili nezbrinute dece tokom njenog mandata? Za ministra policije, koji ne može da se reši mafijaških klanova u žandarmeriji? Prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, šampiona političke prevrtljivosti i demagogije?
Ili možda za tzv. opoziciju, ogrezlu u korupciji i nemoralu? Za Čedomira Jovanovića, najbizarniju političku figuru u Srbiji? Za Mlađana Dinkića, majstora kalkulanstva? Za Đilasa, menadžera opsene i unikatnog bilbordstva? Za Koštunicu, slatkorečivog opskurca iz političke pozadine atentata?
Za Ivicu Dačića, Slobinog nelustriranog portparola? Za PUPS-ove priveske SPS-a? Za Palmu, Arkanovu facu od poverenja? ZA KOGAAA?
Jedno je samo izvesno: svaki plaćeni bilbord za te njihove „izbore“ je prst u oko pristojnosti i normalnosti. Svaka plaćena sekunda u medijima za te njihove „izbore“ je manje novca za lečenje naše bolesne dece. Svaki pređeni kilometar službenim limuzinama tokom kampanje za te njihove „izbore“ je bezočno gaženje svih siromašnih i obespravljenih u ovoj zemlji. Svaki predizborni slogan je LAŽ nad LAŽIMA, SRAM nad SRAMOTAMA, DNO DNA!
P.S. Ekonomista Branko Milanović u jubilarnom izdanju lista „Politika“ (25. januar 2014.) uporedio je ekonomski položaj Srbije 1904. i 2014:
„I tada je Srbija bila među najsiromašnijim zemljama Evrope. U istorijskoj bazi podataka o društvenom proizvodu zemalja sveta Angusa Medisona, Srbija je sa oko 1.000 dolara (u današnjim cenama) bila 1904. godine najsiromašnija od 15 evropskih država (koliko ih je tada bilo). Odnos prosečnih dohodaka između Nemačke i Srbije bio je 3,5 prema 1, a Mađarske i Srbije 2 prema 1. Danas je odnos bruto društvenih proizvoda po stanovniku između Nemačke i Srbije ponovo 3,5 prema 1, dok se odnos prema Mađarskoj minimalno popravio na 1,8 prema 1.“ „

Видети више: Какви, БРЕ, избори!? : http://blog.b92.net/text/23658/Kakvi-BRE-izbori/

************************************************************

Pogledajte: Nameštena uključenja gledalaca u emisiji Teška reč! (VIDEO)

Објављено у 21.02.2014.
Ovako izgleda kad se ne nameštaju uključenja u program 🙂
Ostale moje radove možete videti i na fejsbuk stranici:

********************************************************

Kacin: Priča da Brisel odlučuje o izborima u Srbiji je običan blef!
Kacin je rekao da će tema razgovora s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, uz pitanje mehanizma za suspenziju bezviznog režima, biti mogućnost održavanja vanrednih izbora u Srbiji, dodao da niko iz EU neće reći Srbiji da li je bolje da održi izbore, jer Srbija odlučuje sama za sebe.
„Mi smo spremni da podržavamo Srbiju u njenim naporima i zato je važna sinhronizacija našeg rada“, rekao je Kacin, dodajući da sa stanovišta EU postoji scenario „A“ ili scenario „B„, u zavisnosti da li će biti vanrednih izbora u Srbiji ove godine.
„Niko iz EU neće odgovoriti Srbiji da li je bolje da ima te izbore, ili ne. Srbija je suverena i odlučuje sama za sebe“, kaže Kacin i dodaje da su priče o tome da o održavanju izbora u Srbiji odlučuje Brisel – „običan blef“.
„Neka Srbija ne radi ništa za Brisel, već samo neka brine za sebe“, istakao je Kacin.
Kacin je pohvalio prvog potrpedsednika vlade Aleksandra Vučića za „napore u borbi protiv kriminala i koprupcije“, navodeći da je to „izgleda jedini način da se institucije primoraju da budu odgovorne i da preuzmu inicjtivu“.
„Nažalost, za sad to ide silom, jer institucije nalaze hiljadu argumenata… Ali, ako nema pravde, nema ni pravne države. A u Srbiji se neke stvari lome, ima pomaka i pokazuje se da institucije moraju raditi…“, ocenio je on.
Kacin ipak smatra da je tužilaštvo u Srbiji i dalje „najslabija karika u sistemu“, i navodi da „treba delima dokazati da su se stvari u toj oblasti popravile „.
Извор: Курир: http://www.kurir-info.rs/kacin-prica-da-brisel-odlucuje-o-izborima-u-srbiji-je-obican-blef-clanak-1171731

**********************************************************

Slogan „Vreme je“, za koji se u ovoj predizbornoj kampanji opredelila Liberalno-demokratska partija, već par godina krasi zidove Marakane i deo je navijačkog repertoara navijača crveno-belih
Još 13 dana ostalo je do održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, a političke partije su odavno izašle sa svojim sloganima.
LDP je u ovu kampanju krenuo sa sloganom “Vreme je” koji neodoljivo podseća na grafit navijača Crvene zvezde ovekovečen na zidinama “Marakane!
Na stadionu Crvene zvezde već par godina naslikan je navijački grafit s motivom “Vreme je”, koji je za svoju “vodilju” u ovim parlamentarnim izborima odabrala Liberalno-demokratska partija s Čedomirom Jovanovićem na čelu.
Foto: Telegraf
Vreme je da ustaneš, da zadaš poslednji udarac. Negde u horizontu zemlja drhti. Čuješ li, severna armija samo što nije? Pesmom koja ne umire dižemo je iz sna. Pružamo ti ruke umorne i verne čuješ li, vreme je!“, piše na grafitu ispisanom na zidinama Marakane.
Da li je Čedomir Jovanović, osvedočeni navijač Crvene zvezde i jedan od finansijera vaterpolo sekcije crveno-belih, koji se uz njegovu pomoć popeo na krov Evrope, slučajno odabrao da slogan njegove partije bude onaj isti sa Marakane, procenite sami.

Zanimljivo je da je LDP u svoju kampanju na originalan način uključio i Čaka Norisa, Indijanu Džonsa, Al Paćina i mnoge druge zvezde iz Holivuda.

??

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s