Тадић циља на грађане који „не знају за кога да гласају“

– Вратио сам се у политику зато што је сада ризик од сиромаштва огроман, посебно за младе и због незапослености и неспособности власти – рекао је данас Борис Тадић, лидер Нове демократске странке након потписивања коалиционог споразума с Ненадом Чанком, лидером Лиге социјалдемократа Војводине и Душаном Петровићем, лидером заједно за Србију.

boris tadic 9 2 14 Тадић циља на грађане који не знају за кога да гласају

Тадић се обратио грађанима који „не знају за кога да гласају“ поручујући да је данас потписан споразум странака које ће нудити развојне програме.

– Не сме милион и по људи да остане код куће. Све опозиционе странке су на ивици цензуса, осим нас. Ми ћемо остварити изузетан резултат. Нећу да говорим о бројкама – поручио је Тадић.

Он је демантовао да има договор са странкама на власти, наводећи да ће након избора одлучити да ли ће бити део власти или опозиције.

– Наши политички противници у кампањи неће бити ДС, већ странке владајуће коалиције јер ништа нису урадили на економском развоју и довођењу инвестиција – казао је Тадић.

Тадић се заложио и за промену Устава наводећи да без тога не може бити економског развоја.

– Радујем се што на изборе идем у коалицији са провереним партнерима који ће бити алтернатива власти. Ту радост квари што нас није више и што остали лидери странака грађанске опције нису са нама – рекао је Чанак.

Он је истакао да „Војводина сада није питање“.

– Пред нама су републички избори после којих ће ситуација бити јаснија и тада ће бити поствљено питање Војводине – навео је лидер ЛСВ.

Потписивању коалиционог споразума претходнио је састанак у Новом Саду пре неколико дана на коме је договорено стварање заједничког блока за предстојеће изборе и постигнут консензус о кључним питањима.

Састанку су присустовали и представници тзв. Бошњачког блока, Хрватске независне листе, Зелене еколошке странке – ПО Војводина Зелени, Зелени Србије, Заједно за Војводину и Демократске заједнице војвођанских Мађара.

Петровић је раније рекао да ће на парламентарним изборима 16. марта носилац начелно договорене листе „грађанског блока“ бити Борис Тадић који формира Нову демократску странку.

Тадић је 30. јануара убрзо након седнице Главног одбора ДС изашао из те странке и започео формирање Нове демократске странке којој су се претходних дана придружили и некадашњи чланови ДС, међу којима и бивши посланици Слободан Хомен, Александар Сенић, Ненад Константиновић, Срђан Миковић.

Тадић је тада рекао да је ту одлуку донео због неслагања са правцем којим демократе иду под новим руководством и због разговора о сарадњи ДС и Нове странке Зорана Живковића.

Извор: Блиц

Тадић циља на грађане који „не знају за кога да гласају“ – Правда.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s